Racks

Alles wat je moet weten over Serverracks

Een serverrack is een belangrijk onderdeel van elke datacenter of serverruimte. Hierbij vind je alles wat je moet weten over serverracks en waarom ze belangrijk zijn.

Het zorgt voor een georganiseerde en efficiënte plaatsing van apparatuur, verbeterde luchtcirculatie en koeling, verhoogde beveiliging en bescherming van apparatuur, en energiebesparing. Er zijn verschillende merken, formaten, en opties beschikbaar, dus kies degene die het beste bij jouw behoeften past.


 

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina

Wat is een serverrack?

Een serverrack is een soort kast waarin servers en andere apparatuur worden geplaatst en georganiseerd. Het is een gestandaardiseerd rek waarin apparatuur van verschillende merken en groottes kan worden geplaatst. Er zijn verschillende formaten van serverracks beschikbaar, zoals 20U, 22U, 25U, 36U, 42U, 48U, 52U. Ook zijn er verschillende breedtes en dieptes beschikbaar zoals 60cm, 80cm, 100cm, en 120cm.

Serverrack merken

Er zijn verschillende merken serverracks beschikbaar, waaronder APC, Dell, HP, Rittal, Minkels, en Bull. Elk merk heeft zijn eigen kenmerken en voordelen.

Waarom heb je een serverrack nodig?

Een serverrack zorgt voor een georganiseerde en efficiënte plaatsing van apparatuur. Ook biedt het bescherming en beveiliging tegen schade, diefstal, of andere problemen. Daarnaast zorgt het voor een betere luchtcirculatie en koeling, wat bijdraagt aan een langere levensduur van de apparatuur en energiebesparing.

Voordelen van een serverrack

Een serverrack biedt verschillende voordelen, zoals:

  • Betere organisatie en plaatsing van apparatuur
  • Verbeterde luchtcirculatie en koeling
  • Verhoogde beveiliging en bescherming van apparatuur
  • Verhoogde levensduur van apparatuur

Accessoires en opties

Er zijn verschillende accessoires en opties beschikbaar voor serverracks, zoals kabelmanagement, koelsystemen, ventilatoren, glazen deuren, en nog veel meer. Ook zijn er lege serverracks beschikbaar, zodat je je eigen apparatuur kunt installeren.

Waar een serverrack kopen?

Serverracks zijn beschikbaar bij verschillende leveranciers en retailers. Als je op zoek bent naar een goedkoop serverrack, dan kun je kiezen voor een leeg serverrack. HP serverracks zijn bekend om hun kwaliteit en betrouwbaarheid.

 

---