Laptop

Refurbished laptops

Refurbished laptops worden steeds populairder. Niet alleen is het veel goedkoper dan een nieuwe laptop, maar ook ben je verzekerd van kwaliteit. Door een refurbished laptop te kopen ben je ervan verzekerd dat elk onderdeel in je laptop werkt en opgewaardeerd is naar de huidige standaarden.

ServerHome, home of refurbished laptops, heeft een geweldig groot assortiment aan gebruikte laptops. Al onze producten zijn voorzien van een kwaliteitscontrole en daar heb je gegarandeerd nog jaren plezier van!

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina

Verschil tweedehands laptop en refurbished laptop

Maar wat is het nu het verschil tussen een tweedehands laptop en een refurbished laptop? Als je een tweedehands laptop koopt, wordt doorgaans de harde schijf gewist en Windows opnieuw geïnstalleerd. Een refurbished laptop daarentegen is in feite een nieuwe laptop in een oud jasje. De gebruikte laptops worden door ons gecontroleerd, opgewaardeerd en niet werkende of verouderde hardware wordt vervangen. Daarnaast worden deze gebruikte laptops geleverd met een nieuw geheugen. Na een uitvoerige controle, en het installeren van de nieuwste software en de laatste versie van Windows zijn de laptops klaar voor de refurbished markt. Zo weet je zeker, in tegenstelling tot een tweedehands laptop, dat je een product van hoogwaardige kwaliteit en in goede staat in huis haalt.

Tweedehands laptops refurbished zijn duurzaam en goedkoop!

De meeste refurbished laptops komen van de zakelijke markt. Veel bedrijven kiezen ervoor om hun laptops naar een paar jaar te vervangen door nieuwe laptops. Doordat deze laptops maar kort gebruikt zijn kunnen ze nog jaren mee! Een gebruikte laptop kan lichte gebruikerssporen hebben, maar doordat wij verouderde onderdelen vervangen en updaten zijn ze van binnen net zo goed als een nieuwe laptop!

Duurzaamheid

Wanneer je besluit om een gebruikte laptop te kopen, bespaar je niet alleen geld maar je investeert ook in duurzaamheid. Doordat wij onderdelen vervangen en de software opwaarderen in de tweedehands laptop creëren we een duurzaam alternatief dat beter voor het milieu is. Vergeleken met het produceren van een nieuwe laptop zijn er veel minder grondstoffen nodig. Daarnaast voorkom je dat een tweedehands laptop wordt weggegooid wanneer hij terug in de markt gebracht wordt. Door het kopen van een refurbished laptop draag je een steentje bij aan een beter milieu en heb je een uitstekende laptop voor een scherpe prijs!

Tweedehands laptop kopen

Wanneer je een tweedehands laptop wilt kopen is het zinvol om stil te staan bij een aantal zaken. Waar heb je een laptop voor nodig? Welke taken wil je uitvoeren? Wil je zware games spelen of gebruiken voor administratieve werkzaamheden? Afhankelijk van je wensen is het raadzaam om naar de technische kant te kijken. Om zware spellen te spelen heb je een krachtige processor nodig, bijvoorbeeld een Intel Core i7, terwijl voor dagelijkse werkzaamheden een Intel Core i5 volstaat. Daarnaast spelen persoonlijke voorkeuren ook een grote rol bij het wanneer je een tweedehands laptop wilt kopen. Waar de een belang hecht het aan een numeriek toetsenbord, kan voor een ander een groot scherm belangrijk zijn. Omdat er tegenwoordig zoveel mogelijkheden zijn belichten we de verschillende aspecten van een laptop hieronder.

CPU (processor)

Een van de belangrijkste hardware componenten van een goede laptop is de processor. De processor is als het ware het brein van je laptop. Hij bepaalt het aantal taken dat je laptop tegelijk kan uitvoeren, en hoe soepel je computertoepassingen verlopen. Een processor zorgt voor het uitvoeren van de instructies uit de programmacode van software. Je kunt je voorstellen dat standaard programma’s en email een laptop minder zwaar belast dan een programma waarin je 3D beelden ontwerpt waarbij een computer veel moet renderen.

Verschillende processor series

Intel en AMD zijn de grootste en bekendste leveranciers van processors in de wereld. Zo levert Intel, de Intel Core serie (bijvoorbeeld de Intel Core i5 of de Intel Core i7) en AMD de Ryzen serie.

Hoe hoger de waarde van een serie, (bijvoorbeeld Intel Core i7 of de AMD Ryzen 5000) hoe meer “denkvermogen” jouw laptop heeft. Als jij een grafisch ontwerper bent of zware games speelt op je laptop dan moet je laptop veel verschillende taken op hetzelfde moment uitvoeren en is een krachtige processor noodzakelijk. Uiteraard hangt er ook een duurder prijskaartje aan een krachtige Intel of AMD processor. Voor minder zware taken volstaat een Intel Core i5 of Intel Core i7 processor. De Intel Core i5 is over het algemeen voldoende wanneer je je laptop gebruikt voor dagelijks gebruik. Wanneer je intensief foto's of video's wilt bewerken of wilt gamen, is het echter raadzaam om voor de Intel Core i7 te kiezen.

 Processors en andere componenten

Wel is het van belang om te onthouden dat de processor niet als enige hardware component de snelheid van je laptop bepaalt. Zelfs de langzaamste processor kan een goede prestatie leveren wanneer deze gepaard gaat met andere goede hardware componenten. Zo kan het upgraden van je HDD naar een snelle solid state disk (SSD) in je laptop met een Intel Core i5 meer opleveren dan alleen de processor upgraden van Intel Core i5 naar een Intel Core i7. Verder is het ook belangrijk om een losse grafische kaart in te bouwen in plaats van alles door je snelle processor te laten doen.

Werkgeheugen (RAM)

Als de processor het brein is van je laptop, wat is je werk geheugen dan, en waarvoor dient het?

Random Access Memory, met andere woorden, RAM, is een computergeheugen dat tijdelijk informatie opslaat. Het RAM-geheugen is, samen met de processor, moederbord, en de grafische kaart één van de belangrijkste componenten in je computer. Alle laptops, en zelfs je besturingssysteem (of dat nu Windows, macOS of Linux is) maken continu gebruik van RAM-geheugen. Als jouw laptop te weinig RAM-geheugen heeft, zal het de acties die je uitvoert op je laptop vertragen of blijft je laptop simpelweg “hangen” en voert geen enkele opdracht meer uit. Uiteraard zijn al onze tweedehands laptops uitgerust met verschillende RAM-geheugens zodat jij de keuze kunt maken wat voor jou het meest geschikt is.

Hoe werkt het RAM-geheugen?

Telkens wanneer de processor van je computer gegevens verwerkt (bijvoorbeeld bij het openen van een applicatie of tijdens het browsen op het internet) wordt het RAM-geheugen gebruikt. Zo wordt er tijdelijk informatie, die je laptop nu of later gebruikt, bewaard. Deze tijdelijke informatie kan dan wanneer nodig snel opgevraagd worden. Eigenlijk is je RAM het kortetermijn-geheugen van je laptop. Het onthoud bijvoorbeeld de data wanneer je aan het browsen bent, een game aan het spelen bent of wanneer je programma’s op je laptop gebruikt.

Hoeveel RAM heb je nodig?

Je hebt een minimale hoeveelheid RAM nodig om een desktop- of laptop besturingssysteem te draaien. De gebruikte laptops in assortiment hebben  4, 8,16 of 32 GB ram ter beschikking.

4-16 GB RAM-geheugen

Met 4 GB kun je alle basis procedures uitvoeren zonder problemen, maar ben jij een multitasker, die naast je open chatprogramma’s, social media ook tekst verwerkt en YouTube kijkt dan is 8 GB is de standaard. Met 8 GB RAM-geheugen kan je zonder problemen alle taken op je laptop uitvoeren en zelfs niet al te zware games spelen. Wanneer je echter video’s en/of foto’s wilt bewerken of zware games wilt spelen is 16 GB is aanbevolen. Je RAM-geheugen zal als het ware nooit op raken. Het is verstandig om meer RAM-geheugen te installeren dan het minimum vermelde hoeveelheid. Het is onwaarschijnlijk dat je maar één applicatie tegelijk zal uitvoeren, hierdoor zal je RAM vol raken en je laptop langzamer worden.

32-64 GB RAM-geheugen

32 GB en meer is aangeraden voor streamers, workstations of power users die toepassingen en applicaties gebruiken die veel RAM verbruiken, zoals grafische of videobewerking applicaties of digitale 3D tekenprogramma’s.

Kijk bij ons assortiment voor een laptop met de door jou gewenste RAM-geheugen en plaats jouw keuzes in je winkelwagen. Nadat je een definitieve keuze gemaakt heb kan je de overige keuzes eenvoudig weer verwijderen.

Beeldschermen

Een ander belangrijk onderdeel van een laptop is je beeldscherm. In ons assortiment van laptops vind je dan ook vele verschillende formaten. Afhankelijk van hoe je je laptop gebruikt kun je tegenwoordig kiezen uit laptops met een 10.5 inch, 14 inch, 15.6 inch of een 17 inch beeldscherm. Wanneer je een keuze maakt voor het het formaat van je beeldscherm vraag jezelf dan af waar je je laptop voor gaat gebruiken.

Verschillende formaten

Wanneer je vaak onderweg bent en je laptop op locatie wilt gebruiken is een 10.5 inch tot een 15.6 inch beeldscherm (dus ook een 12.5 inch en 14 inch) het meest praktisch. Niet alleen zijn deze makkelijk mee te nemen, maar ook door een kleiner formaat inch beeldscherm zal je batterij langer meegaan. Als je besluit om je laptop alleen thuis te gebruiken is een groot scherm ideaal. Groot genoeg om een film te bekijken, maar ook om het overzicht te behouden wanneer je meerdere taken tegelijkertijd aan het uitvoeren bent. Wanneer je een laptop alleen gebruikt voor basistaken volstaat uiteraard elk formaat inch beeldscherm.

Andere factoren

Uiteraard is het formaat van je beeldscherm niet het enige wat van belang is. Hieronder volgt een beknopte opsomming van andere factoren die belangrijk zijn in het maken van de keuze voor de juiste beeldscherm:

Resolutie

De kwaliteit van het beeld wordt bepaald door de schermresolutie. Hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld.

Mat of glanzend scherm

Een mat scherm zorgt voor minder reflecties van de zon of lampen. Een glanzend scherm heeft daarentegen helderdere kleuren.

IPS Beeldscherm

Een IPS scherm heeft een grote kijkhoek, betere kleurweergave en laat contrasten duidelijker zien. Een IPS scherm is onmisbaar wanneer je werkt aan foto- of video projecten. Kleuren moeten zo natuurgetrouw mogelijk weergegeven worden om tot een goed resultaat te komen.

Kijk bij ons assortiment aan beeldschermen en plaats je voorkeuren in je winkelwagen. Nadat je een definitieve keuze gemaakt heb kan je de overige keuzes eenvoudig weer verwijderen.

Beeldscherm resolutie

De resolutie is de maximale hoeveelheid pixels die een beeldscherm tot zijn beschikking heeft om een beeld weer te geven. Hoe hoger de resolutie, hoe meer detail het beeld heeft. De resolutie wordt uitgedrukt in de hoeveelheid pixels in de breedte maal de hoeveelheid pixels in de hoogte. Bijvoorbeeld een beeldscherm resolutie van 1920x1080.

Pixeldichtheid

Om een zo scherp mogelijk beeld te krijgen, wil je daarnaast ook een zo hoog mogelijke pixeldichtheid. De pixeldichtheid is de hoeveelheid pixels op een vierkante centimeter, of gebruikelijker; de hoeveelheid pixels per vierkante inch. Een groot scherm heeft daarom ook een hogere resolutie nodig voor scherp beeld.

Welke schermresolutie kiezen?

Een hoge schermresolutie bij een vaste afmeting, heeft het voordeel dat het beeld scherper is door de hogere pixeldichtheid. Bij een hoge resolutie op een klein scherm zul je daardoor bijvoorbeeld de afzonderlijke pixels niet meer kunnen zien, en kleine details in foto’s en video’s juist wel. Een nadeel is dat een scherm met een hoge resolutie scherm meer stroom verbruikt. Voornamelijk bij draagbare apparaten zoals een laptop kan dit een probleem zijn, omdat de batterij sneller leeg raakt. Het laatste nadeel is dat een scherm met een hoge resolutie een hogere aanschafprijs heeft dan een scherm met een lagere resolutie.

SSD of HDD?

Iedereen die met een computer werkt kent de term harde schijf. Je harde schijf is niets anders dan de opslagruimte van je laptop. Maar wat is het verschil tussen een Solid State Drive (SSD) en een Hard Disk Drive (HDD)?

HDD

De traditionele harde schijf, de HDD, is nog steeds een van de meeste gebruikte opslagvormen. Een HDD werkt met een draaiende metalen schijf. Hierdoor kan een HDD niet de snelheid van een SSD behalen en verbruikt hij meer energie. Het grootste voordeel van een HDD is de scherpe prijs per gigabyte. 

SSD

Een Solid State Drive (SSD)  werkt op basis van geheugenchips. Hierdoor staat de SSD stil. Deze schijf werkt directer en daardoor efficiënter dan de bekende HDD. Documenten opslaan en openen en bestanden kopiëren of dupliceren gaat ook veel sneller met de SSD. Het enige nadeel is dat een SSD veel duurder is per gigabyte dan de HDD.

Voor wie is een HDD interessant?

Als jij een data grootverbruiker bent is een HDD de beste keus gezien de prijs. Ook als je minder te besteden hebt kom je uit op een HDD schijf. Daarnaast is het aan te bevelen een HDD te gebruiken als je de schijf vaak en intensief gebruikt, de vervangingskosten liggen namelijk veel lager.

Voor wie is een SSD interessant?

Ben jij veel onderweg? Kies dan voor de SSD. Omdat de SSD geen bewegende delen heeft kan het tegen een stootje. Hiermee voorkom je het risico dat je je kostbare data verliest door een ongeluk(je). Ook als je een snelle en goede laptop wilt, die binnen een halve minuut opstart en al jouw taken uitvoert in luttele seconden is een SSD perfect.

Formaten SSD

Een Ssd kan je tegenwoordig in alle formaten kopen. Zo heb je al een goedkope 128 gb ssd voor rond de veertig euro. Een 128 gb ssd is echter voor de meeste mensen te weinig. Programma’s worden steeds groter en als je ook nog een flink aantal bestanden hebt, is het raadzamer om voor een groter formaat Gb ssd te gaan. Voor een paar tientjes meer heb je een 256 gb ssd. Voor de groot verbruikers onder ons kun je overgaan tot de aanschaf van een 500 Gb ssd tot aan een 4000 Gb ssd! Uiteraard hangt de prijs niet alleen af van de grootte van je Ssd maar ook aan de snelheid. Voor een snelle SSD van een gerenommeerd merk betaal je namelijk meer. De keuze voor het formaat Ssd hangt dus helemaal af van wat jij van plan bent met je inch laptop te gaan doen en hoe je hem wilt gebruiken. Denk hierover van tevoren goed na voor je overgaat tot de aanschaf van een Solid State Drive!

Combi

Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor een externe HDD voor de opslag van hun data en maken gebruik van een SSD als intern geheugen. Hiermee bespaar je op de kosten van een groot formaat Gb ssd en ben je ook niet al je data kwijt mocht er onverhoopts iets met je laptop gebeuren. Zo heb je wel de lusten, maar niet de lasten van een HDD in je laptop!  

Welke grafische kaart (videokaart)?

De grafische kaart of videokaart is een ander belangrijk onderdeel van je laptop. Het dient als een brug tussen een laptop en een beeldscherm. De GPU neemt zoveel mogelijk grafische taken over van de processor (CPU). Een grafische kaart voert alle weergave berekeningen uit en wordt gebruikt om beelden op te slaan en ze om te vormen zodat ze op jouw scherm bekeken kunnen worden. Een grafische kaart verwerkt de grafische gegevens wanneer je een bepaald programma gebruikt, zodat deze juist worden weergegeven op je beeldscherm.

Soorten videokaarten

Tegenwoordig maken fabrikanten gebruik van twee soorten grafische kaarten. De meeste pc's, laptops en tablets die worden geproduceerd, hebben een videokaart die is geïntegreerd in de processor of het moederbord. Geïntegreerde videokaarten zijn meestal afzonderlijke chipsets voor desktop- en laptop computers. Daarnaast kunnen losse (dedicated) grafische kaarten in de laptop zelf worden ondergebracht.

Geïntegreerde grafische kaarten

Vergeleken met dedicated grafische kaarten hebben zij lagere 3D-prestaties, waardoor ze bijvoorbeeld minder geschikt zijn voor het spelen van zware games of het weergeven van full HD video’s. Een dedicated videokaart heeft over het algemeen meer rekenkracht dan een geïntegreerde videokaart. Dat komt omdat een dedicated videokaart zijn eigen geheugen en/of opslag heeft, in plaats van dat te delen met andere processor functies zoals bij een geïntegreerde GPU.

Dedicated grafische kaarten

Dedicated grafische kaarten zijn een populaire keuze onder gamers en ontwerpers, vooral omdat ze krachtigere rekenkracht hebben. Deze videokaarten worden meestal gebruikt gaming of het draaien van zware software, zoals high-end 3D ontwerp- en fotobewerkingsprogramma’s waardoor de kaart veel gegevens tegelijk moet verwerken.

Populaire merken

Er zijn veel populaire merken op het gebied van videokaarten. Hieronder vind je een klein overzicht van de drie grootste spelers op de markt.

NVIDIA

Een van de meest bekende merken van grafische kaarten is Nvidia. Zij staan voor kwaliteit en hebben al vele jaren voorsprong op de concurrentie. De videokaarten van NVIDIA zijn vaak te herkennen aan de woorden GTX en GeForce of Quadro in de naam. De Nvidia Quadro is een van de krachtigste videokaarten van dit moment. Uiteraard vind je deze videokaart ook terug in ons assortiment.

AMD

Een andere grote speler op de markt is AMD. Met de AMD Radeon hebben ze een grafische kaart op de markt gebracht die zich met de Nvidia Quadro kan meten. De laatste jaren heeft AMD een enorme comeback gemaakt op de GPU markt met de AMD Radeon. Deze biedt zulke geweldige prestaties dat er nu een hevige concurrentiestrijd gaande is tussen deze twee merken.

Intel

Grafische kaarten van Intel zijn gemaakt voor systemen die door een Intel CPU worden aangedreven. Ze zijn meer dan geschikt voor standaard videoweergave en het spelen van lichte games met een redelijk detailniveau. Als u meer veeleisende taken wilt doen, zoals virtual reality, 3D-modellering, of high-end games, dan hebt u een dedicated GPU nodig en is zelfs een krachtige Intel videokaart niet echt aan te raden.

Je refurbished nieuwe laptop zelf configureren

Heb je een idee hoe jouw ideale en uitstekende laptop eruit moet komen te zien na het bovenstaande gelezen te hebben?  Configureer je refurbished laptop samen met ServerHome! Je hebt bij ons de keuze uit verschillende gebruikte laptops in goede staat van merken als Lenovo, HP en Dell, die je naar eigen voorkeur kunt samenstellen. Je kunt kiezen voor de door jou gewenste grootte van je SSD, de grootte van je RAM-geheugen, en de grootte en resolutie van je beeldscherm. Daarnaast kunnen we alle onderdelen vervangen of upgraden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een USB-C in te laten bouwen of een IPS scherm.

Je refurbished laptop samenstellen met ServerHome.nl heeft vele voordelen! Hieronder vindt je de voordelen op een rijtje:

  • 3 maanden garantie
  • Stel zelf je laptop samen met extra garantie of Windows 10 pro
  • Voor 4 uur besteld, de volgende werkdag in huis
  • Alle samenstellingen op voorraad
  • Vergelijk makkelijk en snel jouw ideale laptop
  • Ons aanbod gebruikte laptops

Natuurlijk kan je bij ons ook terecht voor kant-en-klare gebruikte laptops. Klanten die bij ons een laptop kopen kunnen er direct mee aan de slag. Wij leveren jouw laptop binnen 24 uur! In ons groot assortiment vind je onder andere laptops als de HP Probook, Hp Elitebook en diverse modellen van Dell en Lenovo. Bekijk hieronder een kleine greep uit ons assortiment.

Dell laptop

De Dell Latitude E5250 is voor iedereen die op zoek is naar een laptop met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast zijn ze uitermate geschikt voor de zakelijke markt. Onze Dell laptop is verkrijgbaar in een 12 inch beeldscherm. Daarnaast wordt deze laptop geleverd met een 256 GB SSD en 8 GB RAM-geheugen. Door de nieuwste Intel Core i5 processor verricht deze laptop al jouw taken in no-time. Licht en compact, makkelijk mee te nemen en een lange batterijduur, jouw ideale werkpaard!

Lenovo laptop

De Lenovo Thinkpad is een andere kant-en-klare laptop waarop je direct aan de slag kunt gaan. De Thinkpad is uitermate geschikt voor dagelijkse werkzaamheden. Ideaal voor thuis, maar ook voor schoolgaande kinderen omdat ze robuust zijn en tegen een stootje kunnen. Onze Lenovo laptops worden geleverd met een 14 inch of een 15.6 inch beeldscherm en een Intel Core i5 processor. Omdat alle Lenovo laptops voorzien zijn 8GB werkgeheugen en een 256 GB SSD en daarnaast uitbreidbaar zijn, kun je gemakkelijk zelf kiezen wat past bij jouw computergebruik.

HP laptop

In ons assortiment van HP laptops heb je een ruime keuze uit de verschillende series van HP. Zo hebben wij onder andere de HP Probook, de HP Elitebook en de HP Zbook in ons assortiment. Uiteraard kan je ook deze ook naar eigen wens en voorkeur configureren. Deze HP laptops zijn naast het gebruik voor dagelijkse werkzaamheden ook uitermate geschikt voor zakelijk gebruik. Al gebruikte laptops zijn voorzien van de nieuwste Windows versies en software, en je hebt de keuze uit verschillende Intel Core i5-, Intel Core i7- en AMD processoren.

Waarom kiezen voor ServerHome.nl?

Al vele jaren weten onze klanten wat ze van ons kunnen verwachten. ServerHome staat garant voor service, deskundigheid en betrouwbaarheid. Naast ons assortiment van te configureren tweedehands laptops hebben wij een groot assortiment aan onderdelen, als bijvoorbeeld processors en brackets. Daarnaast leveren wij ook servers als een Dell server of een HP server die naar jouw wensen samen te stellen zijn.

Bekijk daarom eens ons aanbod van onderdelen, servers en gebruikte laptops of stel je eigen (refurbished) laptop samen. Plaats jouw keuzes in je winkelwagen en nadat je een definitieve keuze gemaakt heb kan je de overige keuzes eenvoudig weer verwijderen.

Liever deskundig advies?

Zie je door de bomen het bos niet meer? Of heb je deskundig advies nodig met betrekking tot een product of een aanpassing in jouw laptop of server? Op zoek naar een specifiek onderdeel van je laptop of wil je advies over het upgraden van je huidige laptop of een laptop uit ons assortiment? Wij kunnen je alles vertellen over onze producten en helpen je graag met specifieke of technische vragen. Neem daarom gerust contact met ons op, op elke vraag hebben wij een antwoord!

---